19 Μαρ 2014

Εναλλακτικές δραστηριότητες στην Πεντάπολη

   Τον τελευταίο καιρό μια αναπάντεχη επίσκεψη έχει ομορφύνει το χωριό μας. Οι μνήμες από τα χρόνια που το χωριό ήταν γεμάτο ζώα, γαϊδούρια και μουλάρια ξαναζωντάνεψαν.
  Ο Ρέλλος Θανάσης αποφάσισε να κατοικήσει μόνιμα στο χωριό φέρνοντας μαζί και τα άλογά του. Μπορεί να τα συναντήσει κανείς στο δημοτικό άλσος ή πρώην αλλωνοστάσι και στο δρόμο προς το παραδεισόρεμα να βόσκουν αμέριμνα. Όπως μας αναφέρει έχει μεγαλώσει και δουλέψει μαζί με τα άλογα και ιδίως τα μεγάλα αποτελούν αναπόσπαστα μέλη της οικογένειάς του.
     Το άλογο είναι πολύ έξυπνο και τίμιο ζώο. Μπορεί να αναγνωρίσει ακόμη κι έναν άπειρο αναβάτη και να τον προσέξει ώστε να μην πέσει κάτω. Επίσης θα δουλέψει για τον άνθρωπο ως τίμιος εργάτης. Η επικοινωνία με αυτά είναι σε άλλο επίπεδο γεγονός που σε κάνει να δένεσαι μαζί τους. Βέβαια πρέπει να ξέρεις τι μπορεί να σου δώσει κάθε ένα και τι μπορείς να του ζητήσεις. Εγκλιματίστηκαν γρήγορα στο περιβάλλον του χωριού, μόνο οι καμπάνες των εκκλησιών φαίνεται καμιά φορά να τα ξαφνιάζουν. Αναγνωρίζει πως η Πεντάπολη και τα γύρω χωριά έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν εναλλακτικές δραστηριότητες που θα φέρουν τον κόσμο κοντά στη φύση. Στόχος είναι να γίνει μια σχολή ιππασίας ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να τα ιππεύσουν τα άλογα.


   Ο Ρέλλος για πολλά χρόνια διατηρούσε σχολή ιππασίας στη Σαντορίνη όπου και αποτελούσε πόλο έλξης για τον τουρισμό του νησιού. Παρακάτω ένα απόσπασμα από μία εκπομπή μαγειρικής που προβλήθηκε στην Αμερική με πρωταγωνιστή τα άλογά του.